de marche

De streek

Le marche | de marken

Locatie

Één van de meest ondergewaardeerde & onbekende regio’s in Italie ligt tussen ‘Emilia-Romagna’, ‘Abruzzo’ en ‘Umbrië’. De streek combineert verschillende prachtige aspecten: zacht klimaat, prachtige landschappen, een mooie kustlijn en een rustig levensritme met nogal lange middagdutjes en vrij uitgebreide aperitieven, een beetje de overgang tussen Noord en Zuid. Hier ligt de wijnconsumptie het hoogst van heel Italië, misschien is daarom de levensduur eveneens het hoogst van heel Italië.

$49

Waarom kiezen voor wijnen uit deze streek?

Wijnen uit de Marche

De wijngaarden zijn er gelegen in de heuvels van het achterland van de Adriatische kust, met ‘Rimini’ en ‘Ancona’ als bekendste steden in de buurt. Eén der meest geroemde wijngebieden van de Marche is ‘Piceno’, met als bekenste appellatie de Rosso Piceno DOC. Hoewel de streek vooral gekend is als rodewijnland, maken ze hier ook zeer lekker witte wijnen met als bekendste druif Verdicchio (wit), vooral gebruikt in de appellatie Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC.
Qua terroir is de Marche een heuvellachtig gebied dat sterk wordt beïnvloed door een droog zeeklimaat en een rijke kalk & klei bodem.

Onze Samenwerkingen

2020: Solevinia incontra Rio Maggio

Het wijnhuis Rio Maggio is een typisch familiebedrijf dat wordt gerund door Simone Santucci, de zoon van de oprichter Graziano, samen met zijn vrouw Tiziana en hun dochters. Sinds de oprichting in 1976 streeft de famillie Santucci er steeds naar om de kwaliteit van hun wijnen jaar na jaar te verbeteren.   Productietechnieken Door het met de hand oogsten van hun druiven, het gebruik van natuurlijke producten in de wijngaard en een beperkt gebruik van sulfiet, is Rio Maggio in staat wijnen van zeer hoge kwaliteit te produceren. Eveneens worden alle druiven in kleine kratten (20kg max) van de wijngaard naar de kelders getransporteerd om de integriteit van de druiven zo goed mogelijk te bewaren. Om hun wijnen te produceren gebruiken ze een mix van oude & nieuwe technieken. Zowel lokale als klassieke Franse processen burga phone casesphone cases near mepuff elf bar worden gebruikt om hun eigen toets aan de wijn te geven, steeds met respect voor de terroir en hun geschiedenis. Ze produceren ondertussen ongeveer 100 000 flessen per jaar. Terroir De wijngaarden van Rio Maggio liggen op slechts 15 km van de zee. De wijngaarden die in 1990 zijn aangeplant met internationale variëteiten staan in het noordwesten, terwijl de wijngaarden die gewijd zijn aan Rosso Piceno en Falerio dei Colli Ascolani DOC-wijnen in het zuidoosten staan. De bodem is hier rijk aan silicium en kalksteen, en de oudste wijngaard van de familie, Contrada Vallone, werd 40 jaar geleden geplant.

op vakantie

Vakantie

We zouden graag iedereen willen aanraden om eens op vakantie te gaan in deze prachtige regio.

De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en vermits er zeer weinig toerisme is, zijn ze steeds heel blij om iemand te zien. Je kan er zeer budgetvriendelijk excellent gaan eten, prachtig wandelen/fietsen en genieten van de Adriatische kust.

Kortom, voor elk wat wils ☀☀